Procesregisseur Friese taal en cultuur

Procesregisseur actualisatie examenprogramma's Friese Taal en cultuur

Vanaf najaar 2023 ben ik de procesregisseur van de vakvernieuwingscommissie Friese taal en cultuur. Mijn rol is het functioneel leidinggeven aan een team van leraren, dit doe ik samen met mijn collega’s curriculumexpert en vakexpert. Zij richten zich op de inhoud, ik op het proces.

De vakvernieuwingscommissie was al gestart aan de opdracht, voordat ik instapte. Het is een kleine commissie, 4 docenten en één vakexpert. Het streven was het team zelf de regie te laten nemen en ik weet als geen ander hoe lastig het is om meerdere petten op te hebben. Ik ben daarom met veel plezier toegetreden tot deze inspirerende commissie en maak trots deel uit van dit prachtige proces, nóg meer als geboren Fries!

 

procesregisseur

Het ministerie van OCW heeft SLO de opdracht gegeven om de huidige examenprogramma’s in het voortgezet onderwijs bij te stellen. Dit moet leiden tot concept-examenprogramma’s die per vak beschrijven wat er aan het einde van het voortgezet onderwijs bereikt moet zijn in termen van beheersing en/of ervaring om het vak met succes af te ronden. 

De conceptexamenprogramma’s worden wettelijk vastgesteld en gelden daarmee voor alle leerlingen en scholen in het voortgezet onderwijs, inclusief het voortgezet volwassenenonderwijs (vavo) en het uitstroomprofiel vervolgonderwijs van het voortgezet speciaal onderwijs (vso).

Op het webplatform van Friese taal en cultuur kun je je aanmelden om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. 

publicaties

8 april 2024 | Blog van de vakvernieuwingscommissie: De trein fan it Frysk.

Andere post-its

Burgerschap
Busy

Procesregisseur Burgerschap

Procesregisseur actualisatie kerndoelen burgerschap Vanaf september 2022 ben ik de procesregisseur van kerndoelenteam Burgerschap. Mijn rol is het functioneel leidinggeven aan

Lees verder »
Busy

Anders Trakteren

Anders trakteren 5 juni 2020 – Komende maandag starten de basisscholen weer met alle leerlingen. Eindelijk! Mijn kinderen kijken er

Lees verder »

He bah! Weer zo'n cookie pop-up om te laten weten dat deze site cookies gebruikt.