Procesregisseur Burgerschap

Procesregisseur actualisatie kerndoelen burgerschap

Vanaf september 2022 ben ik de procesregisseur van kerndoelenteam Burgerschap. Mijn rol is het functioneel leidinggeven aan een team van leraren en vakexperts, dit doe ik samen met mijn collega’s curriculumexpert die zich richten op de inhoud. 

Onze werkopdracht is om met leraren en vakexperts onder leiding van de PR en curriculumexperts van SLO in een jaar tijd te komen tot kerndoelen voor leergebied Burgerschap. 

Het is een prachtig proces, waar ik met heel veel plezier deel van uitmaak. Ik kan er veel van mijn opgedane expertise in kwijt, waarbij verbinden, energie en plezier erg belangrijk zijn. Ik ben de verbinder tussen de advieskring en het team, ik zorg voor een energiek proces en we hebben veel plezier met de werkvormen. 

Ook zorg ik voor kwaliteit en verbeteren we onze samenwerking na iedere sessie. Ik zet hier graag de retrospectives van Scrum in. 

Tijdens dit traject ben ik gestart met de leergang Deep Democracy. Qua inhoud past de filosofie erg goed bij leergebied burgerschap en ik gebruik de methodiek graag in mijn sessies.

Op het webplatform van burgerschap kun je je aanmelden om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. 

 

Publicaties

Actuele kerndoelen geven richting  aan het leergebied burgerschap

31-5-2023 | Interview met Jildou Dooper (procesregisseur), Patricia Jansen (teamlid gericht op po) en Femke van der Ster (voorzitter advieskring) over het actualisatieproces. Je kunt het interview als video bekijken of het geschreven interview lezen.

Conceptkerndoelen naderen voltooiing

7-12-2023 | Jildou Dooper (procesregisseur), Femke van der Ster (voorzitter advieskring) en Saskia de Bie-Kleinveld (teamlid en vakexpert gericht op po) praten je bij over de actualisatie in dit artikel. Lees hier het hele artikel.

Conceptkerndoelen burgerschap en digitale geletterdheid opgeleverd

6 Maart was een belangrijke dag voor het onderwijs: demissionair minister Mariëlle Paul heeft de eerste conceptkerndoelen burgerschap en digitale geletterdheid in ontvangst genomen! Lees hier de conceptkerndoelen.

Andere post-its

Busy

Anders Trakteren

Anders trakteren 5 juni 2020 – Komende maandag starten de basisscholen weer met alle leerlingen. Eindelijk! Mijn kinderen kijken er

Lees verder »

He bah! Weer zo'n cookie pop-up om te laten weten dat deze site cookies gebruikt.