Ekolarium

In Velje in Denemarken staat een geweldig fun & doecentrum: Økolariet. De 17 werelddoelen (SDGs) staan er centraal op een speelse manier; je mag overal aan zitten, mee spelen en het letterlijk beleven.

Hoe mooi zou het zijn om in Fryslân een soortgelijke ervaring op te zetten met regionale partijen, om de SDGs te verankeren bij onze kinderen, in ons onderwijs en in de maatschappij?

Wetenschap, natuur en techniek, verbonden door spel, ervaren en ontdekken. De funfactor staat bovenaan, waardoor er positieve associaties gevormd worden op afval, energie, water en noem maar op.  

Als leraar beleef je mét je klas een bezoek aan het fun & doecentrum, een toegankelijke manier om duurzaamheid in je onderwijs te integreren. Gezinnen zijn er welkom voor een inspirerende middag uit en toeristen kunnen we laten zien wat er in Fryslân allemaal voor moois gebeurt op het gebied van de SDGs. 

Een bezoek aan het Ekolarium zorgt voor inspiratie en maakt nieuwsgierig naar meer. Deze nieuwsgierigheid kan in het grote netwerk van Fryslân gevoed worden, door de verdieping in te gaan op één of meer SDGs.

Samen met Jan Sietse Haarsma ben ik op zoek naar partners die dit samen met ons op willen zetten. Interesse? Neem dan snel contact met me op. Wil je weten hoe wij het Ekolarium voor ons zien, klik dan op onderstaande knop voor meer informatie:


Hieronder een video-impressie van het Deense Økolariet.

Andere post-its

Done

Meimakker

Meimakker word je niet, dat ben je De opdracht van de meimakker is cultuureducatie een vaste plek geven in het

Lees verder »
Done

Dockinga College Quest

Scrumbegeleiding DCQ Tijdens een inspiratiesessie door Stichting Nieuw Onderwijs hebben we collega’s van het Dockinga College onderwijsinhoudelijk en procesmatig mogen

Lees verder »

He bah! Weer zo'n cookie pop-up om te laten weten dat deze site cookies gebruikt.