Scrum met team Baasis

Op een prachtige zomerdag mocht ik met het onderbouwteam BAASis aan de slag op een bijzondere locatie: het Dominicanenklooster van Huissen.

Kennismaken met Scrum en een goede start maken als team was het doel. Dat is geslaagd en inmiddels is het team al lekker ingewerkt in Scrum en zijn de reviews echte momenten om naar uit te kijken. 

Het team is met vernieuwend onderwijs aan de slag in de onderbouw van het vmbo, niveau BB. Werken met een leerplein, coaches en keuzewerktijd zijn een aantal uiterlijke kenmerken. De visie van BAASis is onder andere gebaseerd op het gedachtegoed van Ryan & Deci met betrekking tot motivatie: autonomie, competentie en relatie. Ook wordt er bij BAASis een hoge mate van inclusiviteit nagestreefd.

Inmiddels begeleid ik het bovenbouw team van BAASis ook in hun onderwijsontwikkeling, waarbij Scrum een prachtige procesmatige methodiek is om het onderwijs van de onderbouw en de bovenbouw met elkaar te verbinden.

BAASis is onderdeel van OBC Huissen.

Andere post-its

Done

Alfa-bedding

alfa-bedding Als kinderen op een andere manier leren lezen, wordt de kans dat zij dyslexie ontwikkelen veel kleiner: herkennend lezen

Lees verder »
Done

Meimakker

Meimakker word je niet, dat ben je De opdracht van de meimakker is cultuureducatie een vaste plek geven in het

Lees verder »
Done

TransformatieLab

Transformatief Leren en coachen community 2020 In een serie masterclasses leer ik om als duurzaamheidspionier vitaal te blijven én de

Lees verder »

He bah! Weer zo'n cookie pop-up om te laten weten dat deze site cookies gebruikt.